11 Οκτ 2016
Δύο προσφυγές για το νομοθετικό πλαίσιο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών.
Η μια προσφυγή κατατέθηκε εκ μέρους 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star, ενώ η δεύτερη από 630 εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών Apha, ΑΝΤ1, Mega και Star.
Οι εργαζόμενοι στα τέσσερα κανάλια στρέφονται κατά της προκήρυξης δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών και συγκεκριμένα ως προς το σκέλος που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.
Στις προσφυγές τους οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς υποστηρίζουν ότι η επίμαχη προκήρυξη παραβιάζει τα άρθρα 2, 5, 14, 22 και 25 του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Παράλληλα, τη Δευτέρα συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Νίκο Σακελλαρίου αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα που μετείχαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή του. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση.