Πρόσφατη νομοθεσία


14 Οκτ 2024

Δημοσιεύθηκε ο Ν. 5143/2024 για τις ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν. 5143/2024 (ΦΕΚ Α΄ 161/11.10.2024) με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις». Σκοπός του πρώτου μέρους είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υποδομών των χερσαίων συνοριακών σταθμών για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μετακινήσεων και του εμπορίου, την πλήρη εφαρμογή του σχετικού ενωσιακού δικαίου, και την υλοποίηση απαιτούμενων παρεμβάσεων προς όφελος όσων δραστηριοποιούνται εντός των χερσαίων συνοριακών σταθμών. Σκοπός του δεύτερου μέρους είναι η άμεση βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και η ολοκληρωμένη αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, για την ουσιαστική και καθολική αναβάθμιση του τρόπου διοίκησης των τοπικών υποθέσεων και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το σύνολο των πολιτών.


Σύνδεσμος

Ν. 5143/2024 - Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις »