Βιβλία


Ο άνθρωπος που υποφέρει: Ο πόνος στην ιατρική, το δίκαιο και τη λογοτεχνία

Ο άνθρωπος που υποφέρει: Ο πόνος στην ιατρική, το δίκαιο και τη λογοτεχνία
Συγγραφέας
Επιμέλεια - Διεύθυνση
Σειρά
Αριθ. σειράς
5
ISBN
978-960-445-194-4
Σελίδες
VIII + 80
Έτος
2007
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 12.0

Όμιλος Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής, Ο άνθρωπος που υποφέρει: Ο πόνος στην ιατρική, το δίκαιο και τη λογοτεχνία, 2007


Το τεύχος αυτό περιλαμβάνει τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ο άνθρωπος που υποφέρει: Ο πόνος στην ιατρική, το δίκαιο και τη λογοτεχνία». Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον «Όμιλο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής» και το Δίκτυο του ΑΠΘ «Σύγχρονη Ιατρική Πράξη, Βιοϊατρική και Δίκαιο», και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές ήταν οι: Ρέϊμοντ Γκμπάντι, Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΣΥ και Υπεύθυνος του Ιατρείου Πόνου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ο πόνος και η σύγχρονη ιατρική αντιμετώπισή του», Νίκος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, με θέμα: «Ο πόνος και το δίκαιο», και Αθανασία Τσατσάκου-Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Φιλοσοφικής και Αντιπρύτανης ΑΠΘ, με θέμα: «Στα όρια του πόνου και του φόβου. Παραδείγματα από τη λογοτεχνία». Παρεμβάσεις έκαναν ο Αθανάσιος Πουλιάδης, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, οι Κατερίνα Φουντεδάκη και Αθηνά Κοτζάμπαση, Επίκουρες Καθηγήτριες Νομικής ΑΠΘ, και η Μαρία Αρχιμανδρίτου, Δρ. Νομικής - Επισκέπτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Loyola. Τη συζήτηση συντόνισε η Έφη Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ, που έκανε και την εισαγωγή στο θέμα της εκδήλωσης.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online